04 juli 2024

WIA Excedentverzekering

Voor werknemers met een salaris hoger dan € 72.000 is een WIA Excedentverzekering erg belangrijk.

WIA Excedent

De WIA Excedentverzekering is een essentiële verzekering voor werknemers met een hoger inkomen. Deze verzekering biedt aanvullende dekking bovenop de standaard WIA-uitkering, zodat je werknemers hun levensstandaard kunnen behouden bij arbeidsongeschiktheid. Bij Landman Assurantiën in Alkmaar staan we klaar om je te helpen de beste verzekering te kiezen.

Waarom een WIA Excedentverzekering?

Een WIA Excedentverzekering biedt tal van voordelen voor zowel werkgevers als werknemers:

  • Aanvulling op WIA-uitkering: Voor werknemers met een salaris boven het maximum dagloon biedt de WIA Excedentverzekering extra inkomen, zodat zij niet in financiële problemen komen. De standaard WIA-uitkering dekt slechts tot een bepaald bedrag, en voor hogere inkomens kan dit betekenen dat zij significant minder ontvangen dan hun reguliere salaris.
  • Financiële zekerheid: Werknemers kunnen rekenen op een stabiel inkomen, zelfs als ze niet volledig kunnen werken. Dit helpt hen om zich te concentreren op herstel zonder zich zorgen te maken over hun financiële situatie.
  • Werknemersbinding: Door deze extra zekerheid voelen werknemers zich gewaardeerd en ondersteund, wat de loyaliteit verhoogt. Ze weten dat hun werkgever om hun welzijn geeft, wat de werktevredenheid en betrokkenheid vergroot.

Kenmerken van de WIA Excedentverzekering

De WIA Excedentverzekering heeft verschillende kenmerken die het een aantrekkelijke optie maken voor bedrijven:

  • Dekking voor hogere inkomens: De verzekering biedt dekking voor het inkomensverlies boven het maximum dagloon. Dit betekent dat werknemers die meer verdienen dan het wettelijk maximum dagloon toch een groot deel van hun inkomen behouden als zij arbeidsongeschikt raken.
  • Flexibele opties: Verschillende dekkingsniveaus en premies zijn beschikbaar, zodat je een plan kunt kiezen dat bij je bedrijf past. Of je nu kiest voor een basisdekking of een uitgebreidere polis, er is altijd een optie die aan jouw behoeften voldoet.
  • Premiekorting: Mogelijkheid tot premiekorting bij een laag verzuimpercentage, wat een gezonde werkplek stimuleert. Dit moedigt werkgevers aan om te investeren in de gezondheid en het welzijn van hun werknemers, wat uiteindelijk leidt tot minder ziekteverzuim en hogere productiviteit.

Voordelen voor Werkgevers

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het afsluiten van een WIA Excedentverzekering voor je werknemers:

  • Risicobeheer: Minder financiële risico’s voor je bedrijf bij langdurige arbeidsongeschiktheid van werknemers met hogere inkomens. Dit helpt om onverwachte kosten te voorkomen en zorgt voor meer financiële stabiliteit binnen het bedrijf.
  • Verbeterde moraal: Werknemers voelen zich meer gemotiveerd en betrokken bij hun werk, wetende dat hun toekomst veilig is. Dit kan leiden tot een hogere productiviteit en minder personeelsverloop.
  • Concurrerend voordeel: Het aanbieden van uitgebreide verzekeringsopties zoals een WIA Excedentverzekering helpt bij het aantrekken en behouden van talent. Potentiële werknemers zien dit als een teken dat het bedrijf investeert in hun welzijn en toekomst.

Waarom Kiezen voor Landman Assurantiën?

Bij Landman Assurantiën combineren we expertise met een persoonlijke benadering. Onze ervaren adviseurs helpen je bij het kiezen van de juiste WIA Excedentverzekering die past bij jouw specifieke situatie. We bieden maatwerkoplossingen en persoonlijk advies, zodat je personeel goed beschermd is en jij voldoet aan alle wettelijke vereisten.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste WIA Excedentverzekering voor jouw bedrijf.

Uitgebreide uitleg van de WIA Excedentverzekering

De WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) voorziet in een uitkering voor werknemers die arbeidsongeschikt raken. Echter, de standaard WIA-uitkering is gemaximeerd op een bepaald dagloon. Voor werknemers met een hoger salaris betekent dit dat zij bij arbeidsongeschiktheid een aanzienlijk deel van hun inkomen verliezen. Hier komt de WIA Excedentverzekering in beeld. Deze verzekering biedt een aanvulling op de standaard WIA-uitkering, zodat werknemers met een hoger salaris toch een groot deel van hun inkomen behouden.

Inkomensverlies en WIA Excedentverzekering

Bij een standaard WIA-uitkering wordt het inkomen van de werknemer gemaximeerd tot een wettelijk vastgesteld maximum dagloon. Voor werknemers met een hoger inkomen betekent dit dat zij een substantieel deel van hun salaris kunnen verliezen bij langdurige arbeidsongeschiktheid. De WIA Excedentverzekering dekt dit inkomensverlies door een aanvullende uitkering te bieden bovenop de standaard WIA-uitkering. Dit zorgt ervoor dat werknemers hun levensstandaard kunnen handhaven en financiële stabiliteit behouden.

Flexibiliteit en dekkingsopties

De WIA Excedentverzekering biedt verschillende dekkingsopties die kunnen worden afgestemd op de specifieke behoeften van jouw bedrijf en werknemers. Of je nu kiest voor een basisdekking of een uitgebreidere polis, je kunt altijd rekenen op een maatwerkoplossing die past bij jouw situatie. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor premiekorting als je bedrijf een laag verzuimpercentage heeft, wat een extra stimulans biedt om een gezonde en productieve werkomgeving te creëren.

Premiekorting en gezonde werkplek

Een belangrijk voordeel van de WIA Excedentverzekering is de mogelijkheid tot premiekorting bij een laag verzuimpercentage. Dit betekent dat je als werkgever niet alleen profiteert van een lagere premie, maar ook wordt gestimuleerd om te investeren in preventieve maatregelen en een gezonde werkplek. Door proactief te investeren in de gezondheid van je werknemers, kun je verzuim verminderen en de algehele productiviteit van je bedrijf verhogen.

Deskundig advies en ondersteuning

Bij Landman Assurantiën begrijpen we dat elke werkgever unieke behoeften heeft. Daarom bieden we deskundig advies en ondersteuning bij het kiezen van de juiste WIA Excedentverzekering. Onze ervaren adviseurs staan klaar om je te helpen de beste keuze te maken, zodat je werknemers goed beschermd zijn en jij voldoet aan alle wettelijke vereisten. We begeleiden je bij elke stap, van het vergelijken van polissen tot het afsluiten van de verzekering en het indienen van claims.

Contact

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste WIA Excedentverzekering voor jouw bedrijf. Of maak hier een afspraak.

NN asr ONVZ Goudse klaverblad Turien movir OAKK aig hiscox nh1816 Unigarant hdi sb allianz ARAG chubb Goudse Klaverblad Scildon Turien DAS Ansvaridea liberty oom scildon