29 maart 2024

Aantal geslaagde inbraken blijft stijgen

Inbrekers worden steeds succesvoller. Vorig jaar slaagde meer dan driekwart van alle inbraakpogingen. De provincie Groningen staat bovenaan met een percentage van 82%. Ook in Friesland en Overijssel lukt relatief veel inbraken.

Dit meldt omroep MAX op hun website. Met deze informatie is het verstandig om weer eens te controleren hoe veilig je huis is en waar nodig maatregelen te nemen. Een goede start hiervoor is om je kennis te testen met de Inbraakchecker van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Hang- en sluitwerk
Inbrekers maken gebruik van openstaande (boven)ramen of deuren die niet op slot zitten. Maar zelfs als je alles altijd goed afsluit, is dat helaas geen garantie dat ze jouw huis overslaan. Daarom is gecertificeerd hang- en sluitwerk belangrijk. Dit kan een inbraakpoging vertragen en zelfs doen mislukken. Meer hierover lees je op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Geld, sieraden en mobieltjes
Inbrekers hebben een voorliefde voor spullen die relatief veel waard zijn op de zwarte markt en die ze eenvoudig kunnen meenemen. Naast geld, goud en juwelen gaat het vooral om mobiele telefoons en tablets. Laat dergelijke kostbare spullen dus niet in het zicht liggen!

Bel eerst de politie en daarna ons Als je slachtoffer wordt van een inbraak, meld dit dan altijd zo snel mogelijk bij de politie. Bel daarna ons kantoor of neem contact met ons op, zodat wij het verzekeringstechnisch voor je kunnen regelen. Uiteraard staan we je ook bij met praktische adviezen, bijvoorbeeld over het verhelpen van schade die is ontstaan door de inbraak.