03 juli 2024

Alles wat je moet weten over bedrijfsmiddelen

Bedrijven

Inleiding

Voor elk bedrijf zijn bedrijfsmiddelen essentieel voor de dagelijkse operatie en groei. Of het nu gaat om machines, computers, voertuigen of inventaris, de bescherming van deze middelen is cruciaal. Bedrijfsmiddelenverzekeringen bieden de nodige bescherming tegen verschillende risico’s zoals schade, diefstal en verlies. In deze blog bespreken we de verschillende soorten bedrijfsmiddelenverzekeringen die je bij Landman Assurantiën kunt afsluiten, en waarom deze verzekeringen essentieel zijn voor jouw bedrijf.

Wat zijn Bedrijfsmiddelenverzekeringen?

Bedrijfsmiddelenverzekeringen dekken de risico’s die verbonden zijn aan de fysieke middelen die een bedrijf gebruikt om te opereren. Dit kan variëren van machines en apparatuur tot voertuigen en inventaris. Het doel van deze verzekeringen is om financiële bescherming te bieden bij schade, diefstal of verlies van deze middelen.

Soorten Bedrijfsmiddelenverzekeringen

Inventaris- en Goederenverzekering

Deze verzekering dekt schade aan en verlies van inventaris en goederen binnen je bedrijfspand. Dit kan variëren van kantoormeubilair tot voorraden in een magazijn.

Voordelen van een inventaris- en goederenverzekering:
 • Dekking van materiële schade: Bescherming tegen schade door brand, inbraak, of waterschade.
 • Verlies van goederen: Vergoeding voor gestolen of verloren goederen.
 • Aanvullende opties: Mogelijkheid tot dekking van extra kosten zoals opruimkosten na een schadegeval.
Voorbeeld

Door een lekkage in het dak van je magazijn raakt een deel van je voorraad beschadigd. Met een inventaris- en goederenverzekering zijn de kosten voor de beschadigde voorraad gedekt.

Elektronicaverzekering

Een elektronicaverzekering biedt dekking voor schade aan elektronische apparatuur zoals computers, printers en servers.

Voordelen van een elektronicaverzekering:
 • Dekking van reparatie- en vervangingskosten: Bescherming tegen hoge kosten voor reparatie of vervanging van apparatuur.
 • Bescherming tegen diverse risico’s: Dekking tegen schade door bijvoorbeeld stroomstoringen, diefstal, of waterschade.
 • Aanvullende dekking: Mogelijkheid tot dekking van extra kosten zoals dataherstel.
Voorbeeld

Een stroomstoring beschadigt de server van je bedrijf, waardoor belangrijke data verloren gaan. Met een elektronicaverzekering worden de kosten voor het herstel van de server en data gedekt.

Machinebreukverzekering

Een machinebreukverzekering dekt de kosten van reparatie of vervanging van machines die beschadigd raken door onverwachte gebeurtenissen zoals brand, storm, of vandalisme.

Voordelen van een machineverzekering:
 • Dekking van reparatiekosten: Bescherming tegen hoge kosten van reparaties.
 • Vervangingswaarde: Vergoeding voor de vervangingswaarde van de machines.
 • Continuïteit van bedrijfsvoering: Voorkomen van stilstand en verlies van inkomsten door snelle herstelmogelijkheden.
Voorbeeld

Een productiemachine in je fabriek raakt beschadigd door een brand. Met een machineverzekering worden de reparatiekosten gedekt, zodat je snel weer kunt produceren.

Transportverzekering

Een transportverzekering dekt schade en verlies van goederen tijdens transport. Dit kan variëren van levering aan klanten tot het vervoeren van materialen tussen verschillende locaties.

Voordelen van een transportverzekering:
 • Dekking van schade en verlies: Bescherming tegen schade aan of verlies van goederen tijdens transport.
 • Nationaal en internationaal: Dekking voor zowel binnenlandse als internationale transporten.
 • Aanvullende opties: Mogelijkheid tot dekking van vertraging en bijkomende kosten.
Voorbeeld

Tijdens het transport van een zending naar een klant raakt de vrachtwagen betrokken bij een ongeval, waardoor de goederen beschadigd raken. Met een transportverzekering zijn de kosten voor de beschadigde goederen gedekt.

Werkmaterieelverzekering

Een werkmaterieelverzekering biedt dekking voor schade aan en verlies van werkmaterieel zoals graafmachines, heftrucks, en kranen.

Voordelen van een werkmaterieelverzekering:
 • Dekking van schade en diefstal: Bescherming tegen schade aan en diefstal van werkmaterieel.
 • Vervangingswaarde: Vergoeding voor de vervangingswaarde van het materieel.
 • Aanvullende opties: Mogelijkheid tot dekking van extra kosten zoals transport van vervangend materieel.
Voorbeeld

Een graafmachine raakt beschadigd tijdens werkzaamheden op een bouwplaats. Met een werkmaterieelverzekering worden de reparatiekosten gedekt.

Waarom kiezen voor Landman Assurantiën?

Bij Landman Assurantiën begrijpen we de complexiteit van bedrijfsmiddelenverzekeringen. Ons team van ervaren adviseurs staat klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuzes voor jouw situatie. We bieden:

 • Persoonlijk advies: We luisteren naar jouw wensen en doelen en bieden advies dat daarop is afgestemd.
 • Vergelijking van producten: We vergelijken verschillende verzekeringen en helpen je de beste optie te kiezen.
 • Op maat gemaakte oplossingen: We zorgen ervoor dat de verzekering perfect aansluit bij jouw bedrijfsactiviteiten en risico’s.

Conclusie

Bedrijfsmiddelenverzekeringen zijn essentieel voor de bescherming van je bedrijfsmiddelen tegen diverse risico’s. Of het nu gaat om machines, elektronica, inventaris, of werkmaterieel, het is belangrijk om de juiste dekking te hebben. Bij Landman Assurantiën helpen we je graag om de juiste verzekeringen te kiezen en ervoor te zorgen dat je bedrijf goed beschermd is.

Heb je vragen of wil je meer informatie over bedrijfsmiddelenverzekeringen? Neem contact op met Landman Assurantiën voor een vrijblijvend adviesgesprek. We staan klaar om je te helpen! Plan een afspraak in.

NN asr ONVZ Goudse klaverblad Turien movir OAKK aig hiscox nh1816 Unigarant hdi sb allianz ARAG chubb Goudse Klaverblad Scildon Turien DAS Ansvaridea liberty oom scildon