04 juli 2024

Beleggen voor ondernemers

Eerder met pensioen? Sparen voor bepaalde doelen? Laat je vermogen niet verdampen op de bank, maar ga beleggen.

Beleggen

Beleggen kan een krachtige manier zijn voor ondernemers om hun vermogen te laten groeien en financiële doelen te bereiken. Of je nu een startende ondernemer bent of een gevestigde onderneming runt, bij Landman Assurantiën in Alkmaar staan we klaar om je te begeleiden bij elke stap van je beleggingsreis. In dit artikel bespreken we de voordelen van beleggen voor ondernemers en hoe wij je kunnen helpen om succesvolle beleggingsstrategieën te ontwikkelen en te implementeren.

Waarom beleggen als ondernemer?

Beleggen biedt tal van voordelen voor ondernemers, waaronder:

 • Vermogensgroei: Door te beleggen kun je je vermogen laten groeien, wat je bedrijf financiële stabiliteit en groei kan bieden.
 • Diversificatie: Beleggingen kunnen helpen om je financiële risico’s te spreiden, waardoor je niet volledig afhankelijk bent van de prestaties van je bedrijf.
 • Pensioenopbouw: Beleggen kan een effectieve manier zijn om voor je pensioen te sparen, zodat je na je actieve carrière kunt genieten van financiële zekerheid.
 • Inflatiebescherming: Door te beleggen in activa die in waarde stijgen, kun je je vermogen beschermen tegen de effecten van inflatie.

Voordelen van beleggen voor ondernemers

 1. Financiële Onafhankelijkheid: Beleggen kan je helpen om financiële onafhankelijkheid te bereiken, zodat je niet uitsluitend afhankelijk bent van je bedrijfsinkomsten.
 2. Langetermijn Groei: Door strategisch te beleggen in aandelen, obligaties, vastgoed en andere activa, kun je een solide basis leggen voor langetermijn vermogensgroei.
 3. Flexibiliteit: Beleggingen bieden de flexibiliteit om je portefeuilles aan te passen op basis van veranderende marktomstandigheden en persoonlijke financiële doelen.
 4. Belastingvoordelen: In sommige gevallen kunnen beleggingen belastingvoordelen bieden, zoals belastinguitstel of -vrijstelling op bepaalde soorten investeringen.

Beleggingsstrategieën voor ondernemers

Bij Landman Assurantiën begrijpen we dat elke ondernemer unieke financiële doelen en risicoprofielen heeft. Daarom bieden we op maat gemaakte beleggingsstrategieën die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften. Enkele van de belangrijkste beleggingsstrategieën die we aanbieden zijn:

 • Groeibeleggingen: Gericht op het maximaliseren van kapitaalwinst door te investeren in snelgroeiende bedrijven en sectoren.
 • Inkomstengerichte beleggingen: Gericht op het genereren van stabiele inkomstenstromen door te beleggen in dividenduitkerende aandelen, obligaties en vastgoed.
 • Duurzame beleggingen: Investeren in bedrijven en sectoren die duurzame praktijken en milieuvriendelijke technologieën bevorderen.
 • Risicospreiding: Het spreiden van investeringen over verschillende activaklassen en markten om het risico te minimaliseren en stabiele rendementen te behalen.

Waarom kiezen voor Landman Assurantiën?

Bij Landman Assurantiën combineren we expertise met een persoonlijke benadering. Onze ervaren beleggingsadviseurs helpen je bij het ontwikkelen van een beleggingsplan dat past bij jouw financiële doelen en risicobereidheid. We bieden maatwerkoplossingen en persoonlijk advies, zodat je met vertrouwen kunt beleggen.

Onze beleggingsdiensten

 1. Persoonlijk advies: Onze adviseurs nemen de tijd om je financiële situatie en doelen te begrijpen, zodat we een beleggingsstrategie kunnen ontwikkelen die aan jouw behoeften voldoet.
 2. Portefeuillebeheer: We bieden actief portefeuillebeheer om ervoor te zorgen dat je beleggingen optimaal presteren in verschillende marktomstandigheden.
 3. Marktanalyse en onderzoek: We voorzien je van gedegen marktanalyse en onderzoek om je te helpen weloverwogen beleggingsbeslissingen te nemen.
 4. Transparantie en rapportage: We houden je regelmatig op de hoogte van de prestaties van je beleggingen en bieden duidelijke en transparante rapportages.

Beleggen met vertrouwen

Bij Landman Assurantiën geloven we dat succesvol beleggen begint met vertrouwen. We streven ernaar om sterke, langdurige relaties op te bouwen met onze klanten, gebaseerd op open communicatie en eerlijke adviezen. Of je nu een ervaren belegger bent of net begint, wij staan klaar om je te ondersteunen bij elke stap van je beleggingsreis.

Hoe begin je met beleggen?

Als je klaar bent om te beginnen met beleggen, volgen hier enkele stappen die je kunt nemen:

 1. Definieer je doelen: Bepaal wat je wilt bereiken met je beleggingen. Dit kan variëren van vermogensgroei tot het genereren van inkomsten of het opbouwen van een pensioenfonds.
 2. Bepaal je risicobereidheid: Begrijp hoeveel risico je bereid bent te nemen met je beleggingen. Dit helpt bij het kiezen van de juiste beleggingsstrategie.
 3. Maak een beleggingsplan: Werk samen met een beleggingsadviseur om een plan te maken dat past bij je doelen en risicoprofiel.
 4. Diversifieer je portefeuille: Spreid je investeringen over verschillende activaklassen om risico’s te minimaliseren.
 5. Blijf geïnformeerd: Houd jezelf op de hoogte van marktontwikkelingen en pas je beleggingsstrategie aan wanneer nodig.

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij helpen je graag bij het ontwikkelen en beheren van een beleggingsportefeuille die aan jouw behoeften voldoet. Of maak hier direct een afspraak.

NN asr ONVZ Goudse klaverblad Turien movir OAKK aig hiscox nh1816 Unigarant hdi sb allianz ARAG chubb Goudse Klaverblad Scildon Turien DAS Ansvaridea liberty oom scildon