09 juli 2024

Cyberverzekering

Wat is een Cyberverzekering en waarom is het belangrijk?

Landman Alkmaar

In een wereld waar digitale dreigingen steeds vaker voorkomen, is het essentieel om je bedrijf te beschermen tegen cyberrisico’s. Een cyberverzekering biedt de juiste dekking en gemoedsrust. Hier lees je alles over wat een cyberverzekering inhoudt en waarom het een onmisbare aanvulling is voor je bedrijf.

Wat is een Cyberverzekering?

Een cyberverzekering beschermt je bedrijf tegen de financiële gevolgen van cyberincidenten, zoals datalekken, hacking, en andere vormen van cybercriminaliteit. Deze verzekering dekt onder andere de kosten voor:

 • Onderzoek en herstel na een cyberaanval
 • Verlies van inkomsten door bedrijfsstilstand
 • Juridische kosten en boetes
 • Kosten voor het informeren van getroffen klanten
 • Reputatieherstel en PR-kosten

Waarom een Cyberverzekering?

In het digitale tijdperk is geen enkel bedrijf immuun voor cyberdreigingen. Of je nu een kleine onderneming of een groot bedrijf hebt, een cyberverzekering helpt je om voorbereid te zijn op onverwachte incidenten. Hier zijn enkele redenen waarom je een cyberverzekering zou moeten overwegen:

 • Bescherming tegen financiële verliezen: Cyberincidenten kunnen aanzienlijke financiële schade veroorzaken. Een cyberverzekering helpt je deze kosten te dekken.
 • Wettelijke verplichtingen: Bij een datalek ben je wettelijk verplicht om de betrokkenen te informeren. De verzekering dekt de kosten voor deze meldingen.
 • Continuïteit van je bedrijf: Een cyberaanval kan je bedrijfsactiviteiten stilleggen. De verzekering zorgt ervoor dat je snel weer op de been bent.
 • Reputatiebeheer: Herstel van reputatieschade door een cyberincident kan kostbaar zijn. De verzekering helpt bij het financieren van PR-campagnes en reputatieherstel.

Voor wie is een Cyberverzekering?

Een cyberverzekering is geschikt voor bedrijven van elke omvang en in alle sectoren. Of je nu een webshop runt, een dienstverlenend bedrijf hebt of actief bent in de industriële sector, cyberrisico’s zijn overal aanwezig. Bedrijven die veel klantgegevens verwerken of afhankelijk zijn van digitale processen lopen een hoger risico en kunnen aanzienlijk profiteren van een cyberverzekering.

Hoe werkt een Cyberverzekering?

Bij Landman Assurantiën begrijpen we dat elke onderneming uniek is. Daarom bieden we op maat gemaakte cyberverzekeringen die aansluiten bij de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Onze experts helpen je bij het identificeren van de risico’s en het kiezen van de juiste dekking. Het proces omvat doorgaans:

 1. Risicoanalyse: We analyseren de specifieke cyberrisico’s van jouw bedrijf.
 2. Poliskeuze: Op basis van de analyse stellen we een passende verzekeringspolis voor.
 3. Preventiemaatregelen: We adviseren over preventieve maatregelen om de kans op cyberincidenten te verkleinen.
 4. Ondersteuning bij schade: Bij een cyberincident staan we klaar om je te ondersteunen en de schadeafhandeling snel en efficiënt te regelen.

Neem contact op voor meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie over cyber? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. We staan klaar om je te helpen! Meer weten over bedrijfsverzekeringen? Klik hier. Of plan hier een afspraak in.

NN asr ONVZ Goudse klaverblad Turien movir OAKK aig hiscox nh1816 Unigarant hdi sb allianz ARAG chubb Goudse Klaverblad Scildon Turien DAS Ansvaridea liberty oom scildon