04 juli 2024

Pensioen, laat je adviseren.

Hoe staat je pensioen er nu voor en hoe zorg je voor een goed pensioen? Wij helpen je.

Beleggen

Pensioen is een cruciaal onderdeel van financiële planning, vooral voor particulieren die hun toekomst veilig willen stellen. Het is nooit te vroeg om na te denken over je pensioen en te beginnen met het opbouwen van een solide financiële basis voor je latere jaren. Bij Landman Assurantiën in Alkmaar helpen we je bij elke stap van het proces, van het kiezen van de juiste pensioenregeling tot het beheren van je pensioenfonds. In dit artikel bespreken we het belang van pensioenplanning en hoe wij je kunnen ondersteunen om je pensioen op de best mogelijke manier op te bouwen.

Waarom pensioenplanning belangrijk is

 • Financiële zekerheid: Pensioenplanning zorgt ervoor dat je over voldoende middelen beschikt om comfortabel van je pensioen te genieten zonder financiële zorgen.
 • Levensstandaard behouden: Door vroegtijdig te beginnen met pensioenopbouw kun je ervoor zorgen dat je jouw huidige levensstandaard kunt handhaven na je pensionering.
 • Onvoorziene gebeurtenissen: Een goed pensioenplan biedt bescherming tegen onvoorziene gebeurtenissen zoals gezondheidsproblemen of economische schommelingen.
 • Belastingvoordelen: Veel pensioenplannen bieden belastingvoordelen, zoals belastingvrije groei van je pensioenvermogen of belastingaftrek op je bijdragen.

Verschillende soorten pensioenregelingen

Bij Landman Assurantiën bieden we verschillende soorten pensioenregelingen aan die kunnen worden afgestemd op jouw persoonlijke situatie en financiële doelen:

 1. AOW (Algemene Ouderdomswet): De basispensioenuitkering die je van de overheid ontvangt zodra je de AOW-leeftijd bereikt. Dit vormt de basis van je pensioeninkomen.
 2. Bedrijfspensioen: Een pensioenregeling via je werkgever. Het is belangrijk om te weten wat je bedrijfspensioen inhoudt en of het voldoende is voor je behoeften.
 3. Individuele pensioenregelingen: Aanvullende pensioenproducten die je zelf kunt afsluiten om je pensioeninkomen te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld via banksparen, lijfrenteverzekeringen of pensioenbeleggingsfondsen.
 4. Pensioensparen: Specifieke spaarrekeningen bedoeld voor je pensioenopbouw. Deze bieden vaak belastingvoordelen en een gegarandeerd rendement.
 5. Beleggingspensioen: Beleggen voor je pensioen kan hogere rendementen opleveren dan traditionele spaarmethoden, maar brengt ook meer risico met zich mee.

Hoe Landman Assurantiën je kan helpen

Bij Landman Assurantiën begrijpen we dat pensioenplanning complex kan zijn. Daarom bieden we uitgebreide diensten en persoonlijk advies om je te helpen de beste keuzes te maken:

 1. Persoonlijk advies: Onze pensioenadviseurs nemen de tijd om je persoonlijke situatie en doelen te begrijpen. We helpen je bij het kiezen van een pensioenplan dat past bij jouw behoeften.
 2. Pensioenberekening: We bieden gedetailleerde berekeningen en prognoses om je een duidelijk beeld te geven van je toekomstige pensioeninkomen en eventuele tekorten.
 3. Beleggingsadvies: Als je kiest voor een beleggingspensioen, bieden we deskundig beleggingsadvies om je te helpen je rendement te maximaliseren en risico’s te beheren.
 4. Pensioenbeheer: We helpen je bij het monitoren en beheren van je pensioenfondsen, zodat je zeker weet dat je op koers ligt om je financiële doelen te bereiken.
 5. Pensioenoverdracht: Bij veranderingen in je werksituatie of verhuizing naar een ander land, helpen we je met de overdracht en het beheer van je pensioenrechten.

Stappen naar een succesvol pensioenplan

 1. Start vroeg: Hoe eerder je begint met pensioenopbouw, hoe meer je kunt profiteren van samengestelde rente en groei van je investeringen.
 2. Stel doelen: Bepaal je gewenste pensioenleeftijd en het inkomen dat je nodig hebt om comfortabel te leven. Dit helpt je bij het plannen van je bijdragen en investeringen.
 3. Beoordeel je huidige situatie: Analyseer je huidige pensioenopbouw, inclusief AOW, bedrijfspensioen en persoonlijke regelingen, om te zien of je op koers ligt.
 4. Diversifieer je pensioenopbouw: Combineer verschillende pensioenproducten en investeringen om je risico’s te spreiden en je kansen op groei te maximaliseren.
 5. Blijf geïnformeerd: Houd je pensioenplan regelmatig in de gaten en pas het aan bij veranderingen in je leven of financiële situatie.

Veelgestelde vragen over pensioen

 • Wat is het verschil tussen een lijfrenteverzekering en pensioensparen? Lijfrenteverzekeringen bieden een gegarandeerd inkomen na pensionering, terwijl pensioensparen meer flexibiliteit biedt en vaak belastingvoordelen heeft.
 • Wanneer moet ik beginnen met pensioenopbouw? Het is nooit te vroeg om te beginnen. Hoe eerder je begint, hoe meer je kunt profiteren van samengestelde rente en lange termijn groei.
 • Hoe kan ik mijn pensioeninkomen aanvullen? Je kunt je pensioeninkomen aanvullen door extra te sparen, te beleggen of gebruik te maken van aanvullende pensioenproducten zoals lijfrenteverzekeringen.

Waarom kiezen voor Landman Assurantiën?

Bij Landman Assurantiën combineren we expertise met een persoonlijke benadering. Onze ervaren pensioenadviseurs helpen je bij het ontwikkelen van een pensioenplan dat past bij jouw financiële doelen en risicobereidheid. We bieden maatwerkoplossingen en persoonlijk advies, zodat je met vertrouwen je pensioen kunt opbouwen.

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij helpen je graag bij het opbouwen van een pensioenplan dat aan jouw behoeften voldoet en je financiële toekomst veiligstelt. Of maak hier direct een afspraak.

NN asr ONVZ Goudse klaverblad Turien movir OAKK aig hiscox nh1816 Unigarant hdi sb allianz ARAG chubb Goudse Klaverblad Scildon Turien DAS Ansvaridea liberty oom scildon