04 juli 2024

WGA Hiaatverzekering

Hier vertel ik je meer over wat een WGA Hiaatverzekering voor jou en je werknemers kan betekenen.

WGA Hiaat

Als werkgever wil je je werknemers goed beschermen, vooral als ze gedeeltelijk arbeidsongeschikt raken. Een WGA Hiaatverzekering is hierbij essentieel, omdat het de financiële kloof opvult die ontstaat bij een WGA-uitkering. Bij Landman Assurantiën in Alkmaar begrijpen we hoe belangrijk dit is en bieden we op maat gemaakte oplossingen voor jouw bedrijf.

Waarom een WGA Hiaatverzekering?

  • Aanvulling op WGA-uitkering: De wettelijke WGA-uitkering dekt vaak niet het volledige inkomen, vooral voor werknemers met een hoger salaris. Een WGA Hiaatverzekering vult dit gat op, waardoor werknemers niet significant hoeven in te leveren op hun levensstandaard.
  • Financiële zekerheid: Voor werknemers die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn, biedt deze verzekering financiële stabiliteit, zodat ze zich kunnen concentreren op herstel zonder zorgen over inkomensverlies.
  • Werknemersbinding: Werknemers voelen zich meer gewaardeerd en ondersteund wanneer ze weten dat hun werkgever hun financiële toekomst beschermt. Dit verhoogt de loyaliteit en tevredenheid binnen het team.

Kenmerken van de WGA Hiaatverzekering

  • Dekking voor inkomensverlies: Vult het verschil aan tussen de WGA-uitkering en het oude salaris, wat vooral belangrijk is voor werknemers met hogere inkomens.
  • Flexibele opties: De WGA Hiaatverzekering biedt verschillende dekkingsniveaus en premies, zodat je een plan kunt kiezen dat het beste bij de behoeften van jouw bedrijf en werknemers past.
  • Premiekorting: Er zijn mogelijkheden voor premiekorting als je bedrijf een laag verzuimpercentage heeft, wat een stimulans kan zijn voor een gezonde werkplek.

Voordelen voor werkgevers

  • Risicobeheer: Door je werknemers goed te verzekeren, verminder je de financiële risico’s voor je bedrijf bij langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid.
  • Verbeterde moraal: Werknemers die weten dat ze goed beschermd zijn, zijn vaak meer gemotiveerd en betrokken bij hun werk.
  • Concurrerend voordeel: Het aanbieden van uitgebreide verzekeringsopties zoals een WGA Hiaatverzekering kan je helpen om talent aan te trekken en te behouden, omdat het laat zien dat je geeft om het welzijn van je personeel.

Waarom kiezen voor Landman Assurantiën?

Bij Landman Assurantiën combineren we expertise met een persoonlijke benadering. Onze ervaren adviseurs helpen je bij het kiezen van de juiste WGA Hiaatverzekering die past bij jouw specifieke situatie. We bieden maatwerkoplossingen en persoonlijk advies, zodat je personeel goed beschermd is en jij voldoet aan alle wettelijke vereisten.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste WGA Hiaatverzekering voor jouw bedrijf. Of maak hier een afspraak.

NN asr ONVZ Goudse klaverblad Turien movir OAKK aig hiscox nh1816 Unigarant hdi sb allianz ARAG chubb Goudse Klaverblad Scildon Turien DAS Ansvaridea liberty oom scildon