05 juli 2024

Verzuimverzekering bij Landman Assurantiën

Op deze pagina vertellen we meer over de mogelijkheden van een verzuimverzekering en hoe Landman je hierbij kan helpen.

Verzuimverzekering

Wat is een verzuimverzekering?

Een verzuimverzekering dekt het financiële risico van loondoorbetaling en re-integratiekosten bij ziekte van je medewerkers. Volgens de Wet Poortwachter ben je verplicht om bij ziekte van een medewerker tot twee jaar lang minimaal 70% van het loon door te betalen. Met een verzuimverzekering draag je deze kosten niet alleen en kun je je volledig richten op je bedrijf.

Voordelen van een verzuimverzekering bij Landman Assurantiën

 1. Kosten loondoorbetaling gedekt: Voorkom financiële problemen bij langdurige ziekte van medewerkers.
 2. Re-integratiekosten vergoed: Professionele begeleiding bij de terugkeer van zieke medewerkers naar de werkvloer.
 3. Persoonlijk advies: Onze experts helpen je bij het kiezen van de juiste dekking en aanvullende diensten.
 4. Preventieve ondersteuning: Hulp bij het voorkomen van ziekteverzuim door middel van gezondheidsprogramma’s en arbodiensten.
 5. Flexibele dekkingsopties: Aanpasbare dekkingspercentages en eigenrisicoperiodes passend bij jouw bedrijfsbehoeften.

Dekking en opties bij verzuimverzekering

Bij het afsluiten van een verzuimverzekering kun je kiezen uit verschillende dekkingsopties en aanvullende diensten:

 • Dekkingspercentages: Loondoorbetaling van 70%, 80%, 90% of 100% van het loon.
 • Eigenrisicoperiode: Variërend van 2 tot 52 weken, afhankelijk van jouw voorkeur.
 • Arbodienstverlening: Optioneel uit te breiden met arbodienstverlening voor volledige ontzorging bij verzuimbegeleiding en re-integratie.
 • Contractduur: Kies tussen een 1-jarig of 3-jarig contract, met aantrekkelijke kortingen bij langere contracten.
 • Aanvullende diensten: Opleidingen, trainingen en preventieve gezondheidsprogramma’s voor medewerkers.

Kosten van een verzuimverzekering

De premie voor een verzuimverzekering is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de totale loonsom van je bedrijf, de gekozen dekking en eigenrisicoperiode. Over het algemeen ligt de premie tussen de 1,5% en 5,5% van de totale loonkosten. Door je verzuimverzekering af te stemmen op de specifieke behoeften van je bedrijf, kun je de kosten optimaliseren en onverwachte financiële lasten vermijden.

Bereken je premie voor een verzuimverzekering

Wil je weten wat een verzuimverzekering kost? Neem contact op met onze adviseurs voor persoonlijk advies. Onze adviseurs zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur via telefoon of e-mail.

Waarom kiezen voor Landman Assurantiën?

Bij Landman Assurantiën begrijpen we dat iedere onderneming uniek is. Daarom bieden wij maatwerkoplossingen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften en situatie. Met onze verzuimverzekering ben je verzekerd van:

 • Financiële zekerheid bij ziekte van je medewerkers.
 • Deskundige begeleiding bij verzuimbegeleiding en re-integratie.
 • Uitgebreide dekking die volledig afgestemd kan worden op jouw bedrijfssituatie.
 • Preventieve ondersteuning om ziekteverzuim te verminderen en de gezondheid van je medewerkers te bevorderen.

Voor meer informatie over onze verzuimverzekeringen, neem contact met ons op. Bereken vandaag nog je premie en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het minimaliseren van de risico’s van ziekteverzuim.

Veelgestelde vragen

Een verzuimverzekering dekt de loonkosten die je wettelijk verplicht bent door te betalen bij ziekte van je medewerker. Ook kun je de kosten voor arbodienst, re-integratie en begeleiding meeverzekeren.

Je bent wettelijk verplicht om tot twee jaar lang minimaal 70% van het loon door te betalen bij ziekte van een medewerker.

Ja, je kunt kiezen uit verschillende dekkingspercentages en eigenrisicoperiodes om de verzekering af te stemmen op de behoeften van je bedrijf.

Na de eigenrisicoperiode neemt de verzekeraar de loondoorbetaling over volgens de gekozen dekking.

Ja, je kunt je verzuimverzekering uitbreiden met arbodienstverlening voor volledige ondersteuning bij verzuimbegeleiding en re-integratie.

Je kunt contact opnemen met onze adviseurs via telefoon of info@landmanbv.nl voor een maatwerk berekening.

Zonder verzuimverzekering draag je zelf de volledige kosten van loondoorbetaling en re-integratie bij ziekte van je medewerkers, wat een aanzienlijke financiële last kan zijn.

Andere werknemersverzekeringen

WGA Hiaatverzekering

De WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) Hiaatverzekering vult het inkomensverlies aan voor werknemers die gedeeltelijk arbeidsongeschikt raken en een WGA-uitkering ontvangen.

WIA Excedentverzekering

De WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) Excedentverzekering biedt extra dekking bovenop de wettelijke WIA-uitkering voor werknemers met een inkomen boven het maximum dagloon.

Eigenrisicodragerschap

Bij eigenrisicodragerschap draag je als werkgever zelf het risico voor de eerste tien jaar van de WGA-uitkering van je werknemers. Dit kan financieel aantrekkelijk zijn, maar brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Wij bieden ondersteuning om dit effectief te beheren.

Hoe Landman Assurantiën je kan helpen

Bij Landman Assurantiën in Alkmaar begrijpen we dat elke werkgever unieke behoeften heeft. Onze ervaren adviseurs staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste ziekteverzuimverzekering die past bij jouw specifieke situatie. We bieden maatwerkoplossingen en persoonlijk advies, zodat je bedrijf goed beschermd is tegen de financiële gevolgen van ziekteverzuim.

Conclusie

Een ziekteverzuimverzekering is een cruciale bescherming voor werkgevers. Het biedt financiële zekerheid, ondersteunt bij re-integratie en helpt langdurig verzuim te voorkomen. Bij Landman Assurantiën staan we klaar om je te helpen de juiste verzekeringen te kiezen die passen bij jouw bedrijfsbehoeften.

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen om je bedrijf te beschermen tegen de financiële gevolgen van ziekteverzuim. Of plan een afspraak in.

NN asr ONVZ Goudse klaverblad Turien movir OAKK aig hiscox nh1816 Unigarant hdi sb allianz ARAG chubb Goudse Klaverblad Scildon Turien DAS Ansvaridea liberty oom scildon